CACF NL

CACF

Crédit Agricole Consumer Finance B.V. (CACF NL) verleent krediet aan consumenten in Nederland. Zij biedt producten direct online aan en ook indirect via tussenpersonen, gebruikmakend van diverse commerciële labels. Het oude Core Banking systeem (ICBS) was aan vervanging toe en CACF NL heeft gekozen voor een geheel nieuw en op maat gemaakt systeem, Profile 7. DataDogs heeft in dit omvangrijke programma de migratie van ICBS naar Profile 7 begeleid.

Vernieuwing Core Banking systeem

Het vernieuwen van het Core Banking systeem stond niet op zich. Alle omliggende systemen moesten ook weer aansluiten op het nieuw geïmplementeerde Core Banking systeem. De migratie betrof daarom niet enkel de migratie naar Profile 7, maar ook het opzetten van nieuwe interfaces (data aanleveringen) voor omliggende systemen zoals het datawarehouse en de financiële grootboek- en achterstandenbeheer systemen.

De uitdaging en complexiteit in dit implementatie project lagen voornamelijk op functioneel gebied. Het oude en nieuwe Core Banking systeem verschilden sterk van elkaar en tevens heeft als onderdeel van de migratie een productrationalisatie plaatsgevonden. CACF NL kende een diversiteit aan producten die middels gebruik van de migratiesoftware zijn gereduceerd tot een kleiner aantal producttypes.

Big bang

De migratie is met een ‘big bang’ in één weekend uitgevoerd, waarbij alle klanten, contracten, tussenpersonen, financiële en overige relevante informatie gemigreerd zijn. De migratie is zonder enige uitval en een reconciliatie (validatie) verschil van € 0,04 zeer succesvol geweest.

Neem voor meer informatie contact met ons op.

Contact