ING

ING

Bij de samenvoeging van ING Bank en Postbank, heeft DataDogs een essentiële bijdrage geleverd aan de Data Migratie van dit programma. De klant- en overeenkomstgegevens, waaronder rekeningsaldo’s, zijn vanuit het applicatielandschap van de ING gemigreerd naar het applicatielandschap van de Postbank, in vier achtereenvolgende migraties over een periode van zes jaar.

Bijdragen Datadogs

De bijdragen van DataDogs zijn zowel inhoudelijk als op het gebied van projectmanagement. Inhoudelijke bijdragen omvatten onder meer het ontwerp van het migratie- en validatiesysteem, het analyseren en oplossen van gaps tussen bron- en doelapplicatie en het opstellen en valideren van draaiboeken.

Op projectmanagementvlak heeft DataDogs bijgedragen aan het maken van de planningen en schattingen voor de achtereenvolgende iteraties. Uiteraard behoorde het bewaken van de voortgang en het vroegtijdig onderkennen van risico’s en issues die mogelijk de voortgang bedreigden ook tot het takenpakket. Tevens hebben we een rol gespeeld bij het inrichten van de governance rond validatie van de migratie. Tijdens de executie van de migratie heeft DataDogs dit besluitvormingsproces actief ondersteund.

4 migraties

De vier migraties (particulier, kleinzakelijk, private banking en grootzakelijk) zijn opgeleverd conform planning en binnen budget. Dankzij de hoge kwaliteitsstandaarden in het programma zijn alle iteraties uitgevoerd zonder onverwachte klantimpact.

Ook ongewenst klanteffect voorkomen tijdens een transitie? Neem voor meer informatie contact met ons op.

Contact