Data Quality check

Data Quality check

Organisaties realiseren zich steeds meer de waarde van data. Door slim gebruik te maken van de beschikbare data, ontstaan er nieuwe kansen voor uw business.

Goede en slechte datakwaliteit

Kansen richten op het verbeteren van de interne processen, het verhogen van de commerciële kansen in de markt of het verbeteren van de klantbeleving.
De waarde van uw data wordt sterk beïnvloed door de kwaliteit ervan. Slechte datakwaliteit leidt tot een slechte klantbeleving en kan in deze tijd (denk aan het gebruik van social media) negatief uitpakken voor uw business. Goede datakwaliteit is het vertrekpunt voor management- en verantwoordingsrapportages. U wilt niet de verkeerde beslissing nemen door foute of inconsistente data.

Onderzoek naar datakwaliteit

Door onderzoek uit te voeren naar de kwaliteit van uw data verkrijgt u inzicht in de huidige datakwaliteit en kunnen er concrete activiteiten worden uitgevoerd om de datakwaliteit te verbeteren. Deze aandacht voor datakwaliteit dient duurzaam in uw organisatie te worden opgenomen door blijvend datakwaliteit te monitoren, procedurele aanpassingen te implementeren en de oorzaken van slechte datakwaliteit weg te nemen.
Meer weten? Neem dan hier contact met ons op.

Maak een afspraak