Datamanagement

Datamanagement

190717 DD mgmt iconData zijn representaties van feiten en gebeurtenissen. Als een organisatie hier onzorgvuldig, onlogisch, onverantwoord en niet efficient mee omgaat gaat de waarde van data direct verloren. Daarom is goed datamanagement nodig zodat data op de juiste manier wordt georganiseerd in de juiste context. Immers, data zonder context heeft voor een analist of eindgebruiker geen enkele waarde.

Wat is Datamanagement?

Datamanagement is het geheel van activiteiten binnen een organisatie dat zich richt op het op een gestructureerde wijze identificeren, classificeren, registreren, modelleren, ontsluiten, beveiligen, opslaan, beschikbaar stellen en beheren van data.
Elke organisatie die data beschouwt als een strategisch bedrijfsmiddel, dient datamanagement goed georganiseerd te hebben. Tegenwoordig is het belangrijk om daarbij rekening te houden met de GDPR (privacy wetgeving rondom het gebruik van persoonsgerelateerde data). Is dit niet het geval, dan loopt een organisatie een serieus bedrijfsrisico doordat het vertrouwen in de betrouwbaarheid van data verloren gaat met alle gevolgen van dien.

DataDogs specialist

Door onze jarenlange ervaring op het gebied van datamanagement in de financiële sector zijn we uitgegroeid tot een specialist op het gebied van datamanagement.
Onze consultants weten als geen ander hoe complex het is, aan welke eisen goed datamanagement voldoet, maar vooral hoe u dit goed implementeert en organiseert.

Strategisch belang

Is data van strategisch belang voor u en wilt u weten hoe u datamanagement bij u implementeert en organiseert?
Leest u dan verder op onze website, maar wij komen natuurlijk ook graag eens bij u langs.

Contact